Info

Počela izgradnja MIND PARKA – Vučić: Za Šumadiju danas počinje bolja budućnost

Autor: InfoKG
16:50 | Četvrtak, 12 04 2018

U okviru nove industrijske zone Sobovica  -Lužnice danas je počela izgradnja industrijskog kompleksa “Mind park”. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon polaganja kamena temeljca, poručio je da za ljude u Šumadiji danas počinje drugačija i neuporedivo bolja budućnost. 

"Plodove ovog rada i ovoga što danas polažemo kamen-temeljac neki će videti ove godine, neki će videti sledeće godine, neki za dve, neki za tri, ali će svi videti u godinama posle toga jer će ogromne koristi imati grad Kragujevac, ogromne koristi imaće Republika Srbija, neuporedivo veće prihode ćemo imati, ljudi će biti zadovoljniji, porodice će nam biti bogatije", rekao je Vučić. 

“Mind park” je osmišljen kao grad u malom sa svim sadržajima koji su neophodni za svakodnevan život. Pored toga što će biti industrijski kompleks, on će se i utopiti u prirodni ambijent, a posebna pažnja biće posvećena zaštiti životne sredine.

Park će sadržati poslovne zgrade, proizvodne hale, centar za istraživanje, razvoj i edukaciju, laboratorije, prostor za podršku početnicima u biznisu, polikliničko - dijagnostički centar, obdanište, sportski centar, aerodromsku pistu i železničko čvorište. 

Investitor projekta “Mind park” je kompanija "Mind Real Estate" koja je deo Milanović Industries Group - Mind Group, koja je u vlasništvu Bratislava Milanovića. Prema njegovim rečima, ovaj industrijski i intelektualni kompleks zapošljavaće visokokvalifikovane inženjere iz Šumadije i cele Srbije.

"Hoćemo da damo doprinos napretku kada je u pitanju razvoj novih tehnologija, hoćemo da stvaramo preduslove da mladi inženjeri imaju mogućnost izbora da ostanu u Srbiji i ovde u svojoj zemlji napreduju i grade svoju budućnost. Pozivam kompanije It sektora da budu deo “Mind parka” i da se zajedno bavimo razvojem informacionih tehnologija", izjavio je Milanović.

Plan je da se prvi objekat u okviru parka završi u novembru ove godine. Izgradnja upravne zgrade Mind parka, na površini od 10 hektara, počeće u junu ove godine. 

Izvor: RTS