InfoFoto: kragujevac.rs

Počela izgradnja novog igrališta u Ljubinim livadama

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Utorak, 13 04 2021

U naselju Ljubine livade u toku je izgradnja novog parka sa igralištem za decu, površine oko devet ari, a vrednost radova je 5 miliona dinara. Mališani iz ovog dela grada u narednih mesec dana, kako najavljuju nadležni, dobiće novo ograđeno igralište na bezbednoj tartan podlozi sa klackalicama, ljuljaškama, toboganom, vrteškama i njihalicama, a stariji sugrađani popločane staze za šetnju, park sa klupicama i stolom za šah. 

Činimo sve da, čak i u uslovima pandemije, projekte koji su od velikog značaja za građane, realizujemo u kontinuitetu. Ovo je samo jedan u nizu projekata planiranih za ovu godinu i u tom pravcu ćemo nastaviti jer, smatram da je to jedini pravi način da svaki deo grada dobije takav ambijent, a sugrađanima stvorimo uslove za kvalitetniji  život. U tom smislu najpre se insistira na komunalnoj putnoj infrastrukturi i takvi projekti se rade punim kapacitetom, s posebnim akcentom na otvorene terene za male sportove, igrališta i parkove”, kaže član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

Ovo je jedno u nizu novoizgrađenih igrališta sa parkom koje grad Kragujevac u partnerstvu sa preduzećem Šumadija d.o.o Kragujevac namerava da napravi u narednom periodu. Iz lokalne samouprave najavljuju da je u planu izgradnja igrališta na Bubnju, u Bagremaru i Bresnici.