Info Foto: Ilustracija - mup.gov.rs

Počela pojačana kontrola brzine, u sredu dvadesetčetvoročasovni “Speed Marathon”

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Ponedeljak, 25 05 2020

Na teritoriji Republike Srbije, a samim tim i u Kragujevcu, policija sprovodi akciju pojačane kontrole brzine kretanja vozila od danas do nedelje, 7. aprila. Kontrola podrazumeva i alkotestiranje vozača, kao i korišćenje sigurnosnih pojaseva.  

Pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive  uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u takozvanim „presretačima“, dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila”, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ova akcija se organizuje u 29 država koje su članice međunarodne organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope). U okviru nje biće realizovana i akcija „Speed Marathon“, tokom koje će biti merena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa, u sredu, 3. aprila. 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova naglašavaju da se neprilagođena brzina javlja kao uticajni faktor u gotovo polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.