InfoFoto: Ilustracija

Početak izgradnje JEFTINIH STANOVA u martu

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Ponedeljak, 25 05 2020

U Kragujevcu bi u martu trebalo da počene izgradnja 1.090 jeftinih stanova u okviru projekta državne stanogradnje za pripadnike Vojske Srbije, policije i Bezbednosno-informativne agencije na Deninom brdu, a prosečna cena kvadrata biće oko 500 evra. 

Pripremili smo lokacije u šest gradova na kojima može da se gradi 7.400 stanova već od marta. Zasad je određena jedna lokacija u Beogradu, a stanovi će se takođe graditi i u Vranju, Nišu, Kralјevu, Kragujevcu, Novom Sadu”, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović. 

Dodaje da će najmanja spratnost zgrada koje će se graditi za pripadnike sektora bezbednosti biti četiri sprata, a za izgradnju jedne zgrade potrebno je oko godinu dana.

Uskoro će biti poznati i drugi detalji, način na koji se subvencioniše, koji su uslovi kreditiranja, koliko je učešće države, a očekujem da do naredne sednice Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti dobijemo predlog modela finansiranja od Ministarstva finansija”, kaže Zorana Mihajlović. 

Lokaciju na Deninom brdu na kojoj će biti izgrađeni jeftini stanovi možete pogledati OVDE.
 
*Izjave preuzete sa sajta Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture