InfoFoto: Printscreen - TV Prva

Početak izgradnje novog UKC Kragujevac sredinom sledeće godine (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:10 | Utorak, 24 08 2021

Država će uložiti oko 50 miliona evra u Univerzitetski klinički centar Kragujevac za izgrandju nove zgrade, rekonstrukciju postojećih objekata i nabavku savremene opreme. Radovi bi trebalo da počnu sredinom sledeće godine. 

Na prostoru ispred stara zgrada Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac biće izgrađe novi objekat površine 20.000 kvadrata. U toku je izrada idejnog rešenja nove zgrade, ali i rekonstrukcije postojećih objekata koji se nalaze u krugu ove zdravstvene ustanove, kojoj gravitira dva miliona ljudi. 

Po ovoj dinamici, ukoliko bude nepredviđenih odlaganja oko samih procedura, očekujemo da imamo projektanta do kraja ove godine, a nakon toga očekujem da ćemo imati vrlo brzo i izvođača radova. Nadam se da sredinom sledeće godine ili s jeseni sledeće godine krene dugo očekivana izgradnja nove zgrade Univerzitetskog kliničkog centra”, rekao je za Prvu televiziju v.d. direktora UKC Kragujevac, dr Predrag Sazdanović. 

Od ukupno 50 miliona evra, koliko će država uložiti u kragujevački Univerzitetski klinički centar, oko 35 miliona evra je opredeljeno za građevinske radove.  

U okviru ove rekonstrukcije, planirano je od 13 do 15 miliona evra za nabavku nove, kapitalne, vrhunske opreme za rad. Nakon toga, onda možemo biti potpuno sigurni da je UKC Kragujevac u rangu sa kliničkim centrima u srednjoj Evropi”, kaže za Prvu televiziju v.d. direktora UKC Kragujevac, dr Predrag Sazdanović.

Očekivanja su da će čitav ovaj zdravstveni kompleks u srcu Šumadije za tri do četiri godine dobiti potpuno novi izgled.