InfoFoto: SPD Radnički

POČINJE kupališna sezona na otvorenim bazenima, u toku rekonstrukcija TRIBINA (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Četvrtak, 27 06 2019

Kupališna sezona na otvorenim bazenima zvanično počinje u nedelju, 30. juna, i tog dana će biti besplatan ulaz za kupače, najavio je direktor Sportsko privrednog društva "Radnički", Bojan Ilić, pod čijom su ingerencijom od nedavno i kragujevačka kupališta. Dodaje i da je u toku rekonstukcija tribina, koja neće ometati kupače da uživaju na bazenima, a, kako kaže, nije završena pre početka sezone zbog vremenskih prilika. Cena dnevne ulaznice za otvorene bazene je, kao i prethodnih godina, 200 dinara, a novina je popodnevno kupanje za koje treba izdvojiti 100 dinara. Iz Radničkog najavljuju brojna iznenađena za Kragujevačne, kada je reč o ulaznicama za otvorene bazene, kao i da je u planu da ponovo bude uvedeno noćno kupanje, ali i da se organizuju brojne manifestacije.  

Sportsko privredno društvo Radnički, po čijim su okriljem od nedavno otvoreni i zatvorni bazen i jezero u Šumaricama, u proteklom periodu radilo je na pripremam za početak kupališne sezone. Pokošena je trava, zamenjene su poločice, ali rekonstukcija tribina, u koju će “Radnički” iz sopstvenih sredstava uložiti četiri miliona dinara, još uvek nije okončana zbog loših vremenskih prilika. 

U toku je rekonstrukcija tribina, podloga je gotovo spremna, a montaža kreće od utorka, 2. jula. To će se raditi parcijalno, tako da neće smetati kupačima, jer pre svega brinemo o njihovoj bezbednosti. Sve ostalo je spremno za početak kupališne sezone i napomenuo bih da je korišćenje ležaljki i suncobrana besplatno, a pripremamo i brojna iznenađenja kada je reč u ulaznicama”, rekao je direktor SPD Radnički, Bojan Ilić, podsećajući da je kupališna sezona na Šumaričkom jezeru startovala je 14. juna.

U SPD “Radnički” planiraju da, posle 8 godina, ponovo uvedu termin za noćno kupanje na otvorenim bazenima, na kojima će tokom leta, kako najavljuju, biti organizovane brojne dnevne i noćne manifestacije.   

U Radničkom naglašavaju i da o bezbednosti kupača tokom kupališne sezone u Kragujevcu brine više od 30 spasilaca, raspoređenih na bazenima i jezeru. 

Cena ulaznice će biti kao i prethodnih godina, 200 dinara, a novina je da će ona od 16 časova koštati 100 dinara. Tradicionalno, prvog dana kupališne sezone na otvorenim bazenima ulaz će biti besplatan. 

Radno vreme otvorenih bazena biće od 10,30 do 18,30 časova, a na Šumaričkom jezeru Kragujevčani mogu da se kupaju do 19,30 časova. Inače, kapije Šumaričkog jezera, koje je ograđeno početkom novembra 2017., otvorene su od 6 do 22 časa.

Galerija slika