InfoFoto: Facebook/Sportski centar Park

Počinje kupališna sezona u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Utorak, 06 06 2017

Kupališna sezona na otvorenim bazenima i jezeru u Šumaricama zvanično će početi u petak, 9. juna, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, najavio je za InfoKG direktor Sportskog centra “Park”, Marko Pavlović. Dodaje da u slučaju lošeg vremena, otvaranje kupališne sezone biće pomereno za prvi sledeći sunčan dan.

U toku su završni radovi na sređivanju bazena i tribina, a danas ili sutra počinjemo sa punjenjem bazena. Na jezeru je pokošena podvodna trava, a u toku je i “presvlačenje” cele plaže sa 200 kubika šljunka. Sve će biti spremno za otvaranje kupališne sezone”, rekao je Pavlović.

Naglašava da će ove godine bezbednost kupača znatno biti unapređena, jer je za rad spasilačke službe i nabavku skutera iz gradske kase obezbeđeno oko 3,2 miliona dinara.

O bezbednosti kupača brinuće oko 30 spasilaca, raspoređenih na po osam spasilačkih mesta na bazenima i jezeru, dok će troje biti na zatvorenom bazenu. Za te namene biće utrošeno oko 2 miliona dinara. Za kupovinu skutera je utrošeno oko 1,2 miliona dinara i on bi trebalo da stigne narednih dana.

Cena ulaznice trebalo bi da bude, kao i prethodnih godina, 200 dinara. Uskoro će Kragujevčani biti u prilici da kupe pakete od 10 i od 20 karata za otvorene bazene i da na taj način ostvare popust od 30 odsto.

Radno vreme otvorenih bazena biće od 10,30 do 19 časova, a na Šumaričkom jezeru Kragujevčani mogu da se kupaju do 19,30 časova.

Prema Pavlovićevim rečima sadržaji na Šumaričkom jezeru u narednom periodu biće znatno obogaćeni. Plan je da u narednih petnaestak dana bude otvoren Avantura park, a uskoro će postaviti ogradu oko jezera, zaključuje Pavlović.