InfoFoto: Arhiva - kragujevac.rs

Počinje Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
17:00 | Sreda, 24 11 2021

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma, 12. po redu, biće održan od sutra do subote, 27. novembra na kragujevačkom sajmištu. U okviru ove trodnevne manifestacije biće održani i prodajni Sajam zimnice, brojni stručni i zabavni sadržaji.

Na ovogodišnjoj manifestaciji oko 50 izlagača iz Srbije i zemalja regiona, a reč je o nacionalnim, regionalnim i lokalnim turističkim organizacijama i agencijama, predstaviće ponude za predstojeću zimu, ali i za leto 2022. Među izlagačima biće i hotelijeri, turistički centri i agencije, banjska lečilišta, seoska domaćinstva...

Posetioci su u prilici da se upoznaju sa novom turističkom ponudom, aranžmanima za novogodišnje i božićne praznike, a biće obezbeđeni i sajamski popusti. U ponudi su i raznovrsni ručni radovi i prehrambeni proizvodi. U Medija centru „Šumadija sajma“ biće organizovani stručni sadržaji iz svih oblasti savremenih tehnologija u turizmu. 

Radno vreme sajma je od 10 do 18 časova, a u subotu do 15 časova. Cena ulaza je 100 dinara. Kupovinom ulaznica posetioci su u prilici da osvoje neke od poklona koji su pripremili izlagači na ovogodišnjem sajmu. 

Manifestaciju organizuju Šumadija sajam i Gradska turistička organizacija “Kragujevac”, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i lokalne samouprave.