Info

Počinje prijava mladih za 5.000 dinara

Autor: InfoKG
11:25 | Sreda, 30 11 2022

Prijavljivanje mladih starosti od 16 do 29 godina za jednokratnu novčanu pomoć od 5.000 dinara počinje večeras u ponoć i trajaće do 15. decembra. Mladi se mogu prijaviti na sajtu Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs, a, kako je ranije najavljeno, isplata počinje od 16. decembra. Sve o načinu prijavljivanja pročitajte ovde: Kako se prijaviti za 5.000 dinara za mlade?

Večeras, tačno u ponoć, počinje prijava mladih od 16 do 29 godina za jednokratnu novčanu pomoć od 5.000 dinara. Prijava se vrši preko portala Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs, i biće moguća do 15.decembra.Mladima se nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke), zavodi prijava čiji status mogu da provere na navedenom portalu.
Da bi dobili ovu vrstu pomoći, potrebno je da mladi ispunjavaju uslove na dan 20. novembra 2022. godine, kada je stupio na snagu Zakon o privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć. Ovo su dobre mere kojima podržavamo mlade ljude, koji su budućnost naše zemlje, pokazujemo im da je njihova država tu i da brine za njih
”, objavio je na svom Instagram profilu potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija, Siniša Mali.  

Da bi dobili novac, potrebno je da se svi mladi prijave, bez obzira na to da li su se ranije prijavljivali za pomoć koju je država davala, i da u trenutku prijave imaju važeću ličnu kartu.

Istovremeno, primaocima novčane socijalne pomoći i licima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija novac će biti uplaćen bez podnošenja prijave, dakle automatski.