Info

Počinje REKONSTRUKCIJA ZELENE PIJACE, imaće i podzemnu garažu (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Sreda, 22 04 2020

Najstarija tržnica u Kragujevcu, zelena pijaca "Centar", smeštena u zgradi iz 1929. godine, biće rekonstruisana. Radovi "teški" 293 miliona dinara počinju kroz par dana, a podrazumevaju, između ostalog, i izgradnju podzemne garaže.

Predviđeno je da radovi traju 210 radnih dana, a rekonstrukcija je upravo i razlog zašto ova tržnica nije otvorena u sklopu ublažavanja mera u borbi protiv Korona virusa, juče ili danas, poput ostalih pijaca u gradu.

Iz JKP Šumadija kažu da je izabran najpovoljniji ponuđač, a radovi u vrednosti od 293 miliona dinara biće finasirani iz dugoročnog investicionog kredita ovog preduzeća.

Zakupcima će, prema našim saznanjima, biti ponuđeno da se izmeste na ostale pijace po gradu, a detaljne informacije o tome trebalo bi da se znaju već danas ili sutra.

Zelena pijaca „Centar“ sagrađena je davne 1929. godine, pod zaštitom je države i zauzima najreprezentativniji deo Miloševog venca. Rekonstrukcijom će zadržati prvobitni izgled, ali će imati i nove sadržaje koji će odgovarati samom objektu.

Pored rekonstrukcije matične zgrade, biće izgrađeni podzemna garaža sa 53 parking mesta i nadstrešnice sa izdvojenim mlečnim paviljonima, te uređen plato.

U galeriji pogledajte budući izgled tržnice.

Galerija slika