Info

Počinje useljenje 11 pravosudnih organa u Palatu pravde

Autor: InfoKG
12:43 | Petak, 30 07 2021

Useljavanje 11 pravosudnih organa u novu Palatu pravde u Kragujevcu počinje tokom predstojećeg vikenda. Selidba će se odvijati u narednih mesec dana, a početak rada svih pravosudnih organa očekuje se početkom septembra, piše RTK.

Iz Apelacionog suda poručuju da će proces rada biti u potpunosti očuvan, a sva suđenja, pretresi, radne aktivnosti kragujevačkog pravosuđa odvijaće se uobičajeno.

Uslovi rada u kragujevačkom pravosuđu biće efikasniji, a očekuje se povećana produktivnost rada oko 40 odsto.

Palata pravde se prostire na 22.000 kvadratnih metara, a izgradnju kapitalne investicije vrednosti 2,4 milijarde dinara finasirala je  Vlada Republike Srbije. Grad Kragujevac je u uređenje saobraćajnica, pešačkih staza i postavljanje javne rasvete uložio 57 miliona dinara. 

U Palati pravde biće smešteno 11 pravosudnih organa, a to su Apelacioni, Viši, Osnovni, Prekršajni i Privredni sud, Apelaciono, Više i Osnovno javno tužilaštvo, kao i odeljenja Apelacionog prekršajnog suda, Upravnog suda i Državnog pravobranilaštva. 

Zgrada će imati 24 sudnice i 74 kabineta, koji su digitalizovani i opremljeni po najvišim standardima, a u njoj će raditi više od 800 ljudi.

Dosadašnja zgrada Suda posle preseljenja biće u nadležnosti lokalne samouprave. 

Izvor: RTK i InfoKG