InfoFoto: Jovan Živanović/GTO Kragujevac

Počinju Dani Izraela (PROGRAM)

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Ponedeljak, 10 06 2019

U Kragujevcu se sutra i prekosutra na više lokacija održavaju Dani Izraela. Plesovi, radionice, književne večeri, turistički obilasci, demonstracija borilačkih veština, degustacija izraelskih specijaliteta samo su neki od programa ove manifestacije.

Dani Izraela održavaju se zahvaljujući saradnji Ambasade te zemlje i grada Kragujevca. 

Manifestacija će biti otvorena u utorak u 13 časova na Trgu kod Krsta, nastupom predstavnika grada Kragujevca na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“ i članica plesnog studija „Dols“. Potom će biti organizovana „Haver Srbija“ radionica za mlade. Planirana je i degustacija izraelskog specijaliteta falafela uz učešće učenika Srednje ugostiteljske škole „Toza Dragović“.

U organizaciji GTO Kragujevac biće promovisana turistička tura „Jevrejsko nasleđe Kragujevca“, koja će prvi put biti organizovana 11. juna, ali će u narednom periodu biti obuhvaćena i redovnim ciklusom vodičkih tura.

Od 16 do 17 časova predviđena je demonstracija borilačke veštine krav-maga, pod vođstvom instruktora Jovana Manojlovića Kamenog u OŠ „Svetozar Marković“.

Sledećeg dana, 12. juna, planirano je predavanje o izraelskoj književnosti i delu Amosa Oza u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić od 18 sati. Nešto kasnije, u 21. sat u kragujevačkom Domu omladine biće otvorena revija izraelskih filmova.