Info

Počele obuke za program poslovnih simulacija za započinjanje biznisa i dodelu grantova

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Utorak, 27 11 2018

Obuke za program poslovnih simulacija za započinjanje biznisa i dodelu grantova i program prenosivih veština i radne prakse počele su juče za oko 40 kandidata.

Obuke se održavaju u okviru zajedničkog projekta Grada Kragujevca i Biznis inovacionog centra, posredstvom Kancelarije za mlade, i uz finansiranje Ministarstva omladine i sporta 

Nešto manje od 40 kandidata raspoređeno je u tri grupe, a četvorodnevne obuke će se održavati u prostorijama BIC-a. 
Predavanja druge grupe učesnika počeće 30. novembra, a treće 7. decembra.

Na obukama će mladi moći da prezentuju i testiraju svoju poslovnu ideju, uz stručnu pomoć predavača ispitaju njenu održivost, kao i obuke pisanja radnih biografija, motivacionih i propratnih pisama, obuke za poslovnu komunikaciju, javni nastup, prenosivih veština i kako se najbolje predstaviti poslodavcu prisustvovali su prijavljeni mladi za oba modula i njihovi predavači. Pored toga, kandidati su upoznati i sa firmama u kojima će moći da obave tromesečnu stručnu praksu nakon završene obuke. 

Inače, projekat “Povećanje zapošljivosti mladih kroz model poslovnih simulacija i prenosivih veština“ uključuje mlade starosti od 18 do 30 godina koji će nakon završene edukacije dobiti sertifikat BIC-a. Polaznici modula poslovnih simulacija i dodelu grantova u završnom delu će pred komisijom predstaviti svoje biznis ideje a na osnovu bodovanja odlučiće se o visini sredstava koje će dobiti.