Podnošenje idejnih projekata za bolji život u Kragujevcu do 30. septembra

Petak, 24 Avgust 2018 15:00Autor: Branko VukašinovićFoto: kragujevac.rs

Saveti mesnih zajednica, organizacije, privatni sektor i udruženja građana u prilici su da do 30. septembra podnesu idejne projekte za Strategiju održivog razvoja grada Kragujevca za period od 2018. do 2028. godine.  Zainteresovani projektne ideje mogu da podnesu na sajtu Olednetwork.  

U Skupštini grada održan je sastana za predsednike i sekretare saveta građana mesnih zajednica na području grada Kragujevca na kom je bilo reči o planovima Strategije održivog razvoja grada Kragujevca za period od 2018 do 2028. godine, planiranju budžeta za 2019. godinu, izradi ličnih karata mesnih zajednica.  

Na sastanku je rečeno da je decenijska Strategija održivog razvoja grada Kragujevca veoma važan dokument sa jasno definisanim prioritetima i strateškim ciljevima u svim društvenim oblastima. Zbog toga su pozvani saveti mesnih zajednica i svi građani da se uključe i aktivno učestvuju u identifikaciji problema i podnesu svoje predloge projekata. 

Veoma je važno da saveti mesnih zajednica i građani identifikuju probleme i nedostatke koji se nalaze na teritoriji mesne zajednice, jer niko bolje od meštana ne može da zna kako bi trebalo da izgleda njihovo naselje za deset godina. Sledeće godine u fokusu će biti sređivanje puteva, atarskih puteva, nasipanje, krpljenje rupa, asfaltiranje novih ulica, a na dnevni red će se sve to staviti na osnovu inputa koje pristignu od saveta građana mesnih zajednica. Ukoliko idejni projekat postane deo strateškog dokumenta, moguće ga je realizovati i kroz neke druge izvore finansiranja te je na savetima mesnih zajednica i građanima velika odgovornost da se problemi identifikuju i podnesu zvaničnim putem”, izjavio je član Gradskog veća za lokalnu samoupravu, Vitomir Nedeljković. 

Na sastanku je održana i prezentacija kreiranja i unošenja predloga projekta. Zainteresovani projektne ideje mogu da podnesu do 30. septembra na sajtu Olednetwork.  

Podsetimo, strateški ciljevi Strategije održivog razvoja grada Kragujevca za period od 2018. do 2028. godine su smanjenje nezaposlenosti, zaštita životne sredine, unapređenje infrasturkture i usluga Gradske uprave prema stanovništvu. Opširnije o ovom dokumentu pročitajte ovde: Decenijskom Strategijom održivog razvoja grada Kragujevca do kvalitetnijeg života građana.

Najnovije vesti iz ove kategorije