InfoFoto: Arhiva - Ilustracija

Pogledajte PRELIMINARNI SPISAK primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”

Autor: InfoKG
13:00 | Sreda, 11 05 2022

Komisija za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac objavila je preliminarni spisak primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”, a na njemu se nalazi 579 mališana. Rok za podnošenje prigovora je 17. maj. Spisak možete pogledati OVDE, a listu bodovanja OVDE

Komisija za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac završila je prijem, bodovanje i rangiranje podnetih zahteva i sačinila Preliminarnu listu bodovanja i rangiranja i Preliminarni spisak primljene dece. Iako u vrtićima predškolskih ustanova „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“ ima ukupno 597 slobodnih mesta za koje su podnete 1.952 prijave, a na preliminarnom spisku za prijem dece u ova obdaništa nalazi se 579 mališana. 

Predsendica Komisije za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac, Mirjana Manić, objasnila je za InfoKG da je ta razlika, između ostalog, zbog toga što po uslovima konkursa broj primljene dece sa smetnjama u razvoju umanjuje za po troje broj mališana u grupi. 

Roditelji prigovore mogu da podnesu Komisiji za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac do 17. maja u pisanoj formi na obrascu koji se preuzima na zvaničnim internet prezentacijama grada Kragujevca i predškolskih ustanova “Nada Naumović” i “Đurđevdan”. Prigovori se predaju lično) u Kancelariji br. 1 (nekada kancelarija MUP-a za preuzimanje isprava – lične karte, saobraćajne dozvole i slično), u ulici Prvoslava Stojanovića u Erdogliji.

S obzirom na to da su za upis u obdaništa predškolskih ustanova „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“ podnete 1.952 potpune prijave, a na preliminarnom spisku se nalazi 579 mališana, veliki broj roditelja će morati da decu smesti u privatne vrtiće gde će uz subvencije grada mesečno plaćati oko 6.000 dinara. 

*Preliminarna lista bodovanja i rangiranja i Preliminarni spisak primljene dece preuzeti sa zvaničnog sajta grada Kragujevca.