InfoFoto: Milan Nikić

Pojačana kontrola poštovanja protivepidemijskih mera u Kragujevcu: Ugostiteljima 15 kazni

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Petak, 12 02 2021

U Kragujevcu je u proteklih 10 dana obavljeno 1.300 inspekcijskih nadzora poštovanja protivepidemijskih mera, a za sada je izrečeno 15 kazni kragujevačkim ugostiteljskim objektima. To je za InfoKG izjavila koordinatorka za primenu protivepidemijskih mera za grad Кragujevac, Gordana Damnjanović. Dodaje da je od tog broja, pet ugostiteljskih objekata kažnjeno sa po 30.000 dinara, devet je zatvoreno na 72 sata, a jedan je kažnjen sa 150.000 dinara. 

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i ponovnim blagim porastom novozražanih, na osnovu instrukcija Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, naloženo je svim lokalnim samoupravama da pojačaju nadzor poštovanja protivepidemijskih mera. To kažu u ovdašnjoj Gradskoj upravi i dodaju da je u Kragujevcu pojačana kontrola poštovanja mera u proteklih desetak dana.  

Odeljenje inspekcijskog nadzora komunalnih delatnosti i komunalnih poslova izvršilo je zajednički nadzor sa Sanitarnom inspekcijom uz aistenciju pripadnika Policijske uprave i Komunalne milicije. Nakon 18 časova vršena je kontrola da li se u ugostiteljskim objektima poštuje zabrana puštanja muzike i primenjuju protivepidemijske mere, a nakon 20 časova kontrolisano je radno vreme”, rekla je koordinatorka za primenu protivepidemijskih mera za grad Кragujevac, Gordana Damnjanović. 

Prema njenim rečima, u proteklih desetak dana obavljeno je više od 1.300 inspekcijskih nadzora u ugostiteljskim i trgovinskim objektima, javnom prevozu, na sportskim događajima... Dodaje da je u tom period napisano ukupno 15 kazni i to sve pojedinim kragujevačkim ugostiteljima.    

Kada govorimo o ugostiteljskim objektima uočene su nepravilnsoti i izrečeni su prekršajni nalozi za pet ugostiteljskih objekata zbog nepoštovanja radnog vremena sa kaznom od 30.000 dinara. Zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera devet lokala je zatvoreno na 72 sata i izrečena je jedna prekršajna mera za kršenjene nekoliko protivepidemijskih mera u iznosu od 150.000 dinara”, izjavila je za InfoKG Gordana Damnjanović i dodala da ako ugostitelji čiji su objekti zatvoreni na 72 sata prekrše izrečenu meru, odnosno ih otvore, dobiće krivičnu prijavu i biće kažnjeni sa 300.000 dinara.  

Najavila je da će se u Kragujevcu i u narednom period nastaviti pojačana kotrola poštovanja protivepidemijskih mera.