Info

Pojavio se SPISAK LOKACIJA NADZORNIH KAMERA, evo da li je tačan

Autor: Jovana Mladenović
11:50 | Sreda, 28 10 2020

U pojedinim medijima i na društvenim mrežama kruži spisak lokacija na kojima funkcionišu nadzorne kamere. Da li je tačan i da li se kažnjavaju prekršaji?

Navedene lokacije su sledeće: Raskrsnica kod Štafete; autobuska stajališta: Bolnica, Jabučar u Avalskoj ulici, Studentski dom, Hotel kod Ćiftine ćuprije, Pionir, Ured II, Pijac I i II, Pirotehnika; pešački most kod Plaze, Glavna ulica (uključenje iz Nemanjine); raskrsnice TC Aerodrom, u Stanovu i u Batočini.

Prema zvaničnoj informaciji do koje je portal InfoKG došao iz Gradske uprave, ovaj spisak je netačan, a čitaoce ćemo blagovremeno obavestiti kada nam nadležni organi potvrde tačne lokacije na kojima funkcionišu nadzorne kamere.

Ono što je važno naglasiti je, uz podsećanje da su kamere za video nadzor postavljene na 37 lokacija i to uglavnom na auto autobuskim i taksi stajalištima i najprometnijim raskrsnicama, da sistem nije zvanično pušten u funkciju, već je ovo test faza, te da se prekršaji ne kažnjavaju. 

Kao što je portal InfoKG pisao, projekat je vredan 26,9 miliona dinara, a novac je obezbeđen od saobraćajnih kazni, jer zakon nalaže da se 30 odsto istog mora uložiti u poboljšanje bezbednosti saobraćaja. Sistem je u fazi testiranja i njegova primena neće krenuti pre kraja godine. 

Šta će se sve od prekršaja beležiti, kome idu podaci sa automatskih čitača tablica, čemu će još kamere služiti čitajte na: KAMERE ZA VIDEO NADZOR automatski očitavaju tablice: Da li su počele s radom, ko je na meti objektiva