Info

Pojedini građani smećare čekali DVA DANA, JKP Šumadija negira zastoj (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Ponedeljak, 08 07 2019

Građanima pojedinih mesnih zajednica na području Kragujevca minulog vikenda smeće, koje se inače redovno iznosi petkom, nije bilo pokupljeno na vreme od strane radnika JKP Šumadija, pa se ulicama širio veoma neprijatan miris. Iz preduzeća, međutim, kažu da zastoja nije bilo.

Naime, naša redakcija pouzdano zna i poseduje fotografije da je problema bilo bar u dve mesne zajednice - Uglješnici i Sušici, iako iz JKP Šumadija za naš portal kažu da zastoja u odnošenju smeća nije bilo.

Građani su, kao i do sada, smećare očekivali u petak u jutarnjim satima i od kako su im podeljene kante, do sada problema zaista nije bilo. Međutim, minulog petka zateklo ih je neprijatno iznenađenje. Ispred svakog dvorišta kante su i dalje bile pune, a zbog izuzetno visoke temperature ulicama se širio veoma neprijatan miris. Pojedine ulice smeća su se oslobodile tek u večernjim satima, dok su se neki Kragujevčani ovog problema ratosiljali tek u subotu oko podneva.

Portal InfoKG kontaktirao je JKP Šumadija, pod čijim krovom je Čistoća, ali nam je rečeno sledeće: "U toku vikenda nije bilo zastoja u odnošenju smeća, odvoz smeća se vršio  po predviđenom planu i programu".

Galerija slika