InfoFoto: Privatna arhiva

“POJEŠĆE NAS KOROV”: Građani apeluju na nadležne da pokose zelene površine u gradu (FOTO)

Autor: InfoKG
13:45 | Petak, 21 06 2024

Zelene površine u gradu obrasle su travom i korovom i to u Industrijskoj zoni, Eko parku Ilina voda, kod Osnovne škole Jovan Popović… To su samo neke od lokacija na koje su nam se čitaoci portala InfoKG požalili uz komentar “poješće nas korov”. Apeluju na nadležne da pokose zelene površine i dodaju da bi bilo ružno da kada nekoliko hiljada gostiju iz drugih krajeva zemlje i inostranstva dođu na Arsenal fest prvo što vide da nam je grad zarastao u travu i korov.  

Na proleće i leto, uz kišu, vegetacija buja. Trava i korov rastu, pa su zelene površine u gradu obrasle njima. Istini za volju, ne baš sve. Međutim, poslednjih dana sve više građana portalu InfoKG šalje fotografije iz raznih krajeva grada žaleći se da su obrasli travom i korovom. 

U Industrijskoj zoni, prilaz gradu kod Hale Jezero, to je obraslo travom. To je ono što prvo neko vidi kada dolazi u naš grad. A nekoliko hiljada ljudi doći će na predstoječi Arsenal fest. Da l treba da to bude prva slika koju će videti kada uđu u Kragujevac?”, poručuje i pita se jedan od čitalaca portala InfoKG.

Nedaleko odatle, u Eko parku Ilina voda trava “iznad kolena”. Tvrdi čitalac portala InfoKG. 

Smatram da je nedopustivo da gradski park u kome su dečija igrališta i zološki vrt bude zapušten na ovaj način od strane JKP “Zelenila”, i postavlja sa pitanje da li je ovo odgovor grada na politički angažman čoveka koji je svojim entuzijazmom svih ovih godina radio na oživljavanju ovog parka. Kao građanin ovog grada tražim da moje dete može bezbedno da se igra i provodi vreme u ovoj zelenoj oazi prema kojoj se grad već godinama odnosi maćehinski”, kaže čitalac portala InfoKG iz tog naselja.

Na drugom kraju grada, kod Osnovne škole “Jovan Popović slična situacija i to tik uz pešaku stazu. 

Kod Osnovne škole “Jovan Popović” travu nisu pokosili sigurno ima dva meseca. Na kraju će i pešačka staza uz ulicu iz pravca Aerodroma ka Velikom parku da bude prekrivena travom ako ne pokose”, kaže meštanin u tom delu grada.  

Zbog toga građani kažu, da baš kao što nadležni apeluju na njih da ne bacaju zeleni otpad u kontejnere, tako i oni apeluju na Javno komunalno preduzeće “Šumadija” da pokosi pomenute zelene površine u gradu.

Galerija slika