Info

Policajci sa srednjoškolcima razgovarali o fer navijanju i ponašanju na stadionima (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
15:30 | Utorak, 12 11 2019

Kragujevački policijski službenici započeli sprovođenje projekta pod nazivom "Navijaj i pobedi, fer plej je u modi", čiji je cilj da se učenicima srednjih škola ukaže na to da na sportskim priredbama klub koji vole treba da podržavaju na korektan način, bez bilo kakvog nasilja i uništavanja inventara u halama i na stadionima.

Policijski službenici su danas učenicima svih razreda Srednje stručne škole u Kragujevcu održali predavanje na temu prevencije nasilja na sportskim priredbama, kao i zakonskim posledicama koje nasilje nosi. 

"Ovim projektom mladima šaljemo poruku da za svoj tim navijaju sportski, da budu dobri domaćini protivničkim navijačima i gosti kada idu da bodre svoj tim na drugim terenima, kako bi se svi osećali sigurno i bezbedno na sportskim priredbama", poručili su policijski službenici.

Tokom ovog projekta srednjoškolci i policijski službenici će zajedno prisustvovati jednoj sportskoj manifestaciji, na kojoj će učenici svojim navijanjem poslati poruku fer pleja, tolerancije i pokazati kako se voli svoj klub.

Policijska uprava svoje aktivnosti sprovodi kako bi unapredila opštu bezbednost, a pre svega bezbednost dece i omladine, što je interes svih u zajednici, rečeno je ovom prilikom.

Policijska uprava Kragujevac se zahvaljuje učenicima srednje Stručne škole koji su osmislili i realizovali pozorišnu predstavu i na taj način dali doprinos u borbi protiv nasilja na sportskim priredbama. 

U narednom periodu projekat "se seli" i u ostale srednje škole na teritoriji PU Kagujevac.

Galerija slika