InfoFoto: Ilustracija - mup.gov.rs

Policija pojačano kontroliše saobraćaj i poštovanje mere o zabrani kretanja

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Utorak, 31 03 2020

U cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja tokom vanrednog stanja i sprečavanja širenja Korona virusa, policija će u narednom periodu pojačano kontrolisati saobraćaj i poštovanje mere o zabrani kretanja posle 17 časova. 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova je saopšteno da je neposredno pred početak mere zabrane kretanja uočen povećan broj saobraćajnih prekršaja, pa će zbog toga saobraćajna policija u narednom periodu obavlјati pojačanu kontrolu.

Među saobraćajnim prekršajima počinjenim u tom periodu posebno je izraženo nepoštovanje ograničenja dozvolјene brzine kretanja, što je za posledicu imalo više saobraćajnih nezgoda širom Srbije i smrt dve osobe na području nadležnosti Policijskih uprava u Kragujevcu i Novom Pazaru. Saobraćajna policija pojačano će kontrolisati saobraćaj neposredno pre zabrane kretanja i procesuirati sve vozače koji budu zatečeni u izvršenju prekršaja. U situacijama, u kojima su ispunjeni zakonski uslovi, počinioci prekršaja biće odmah privođeni nadležnom prekršajnom sudu”, navodi se u saopštenju MUP-a. 

Pored toga, iz Ministarstva unutrašnjih poslova je najavljeno da će na više punktova širom Srbije biti pojačana kontrola poštovanja mere o zabrani kretanja posle 17 časova. Protiv svih koji, bez adekvatnog odobrenja, budu zatečeni u kršenju ove naredbe biće preduzete zakonom predviđene mere.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom je uputilo apel građanima da budu odgovorni prema sebi i drugima i da u cilјu zaštite svog zdravlјa i zdravlјa svojih sugrađana poštuju odluke Vlade Srbije i ostanu kod kuće.