Info

Pomama za 300 radnih mesta u Crvenom krstu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Četvrtak, 07 11 2019

Više od 300 radnih mesta, koje je ponudilo oko 20 poslodavaca, privukla su veliki broj Kragujevčana da posete Sajam zapošljavanja koji je u organizaciji kragujevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje održan u Crvenom krstu. Nezaposlena lica bila su u prilici da ostave svoje biografije u nadi da će dobiti posao. 

Veliko je interesovanje nezaposlenih lica i zaista sam zadovoljna time, ali i poslodavcima, koji su sami izrazili želju da učestvuju na sajmu, jer su im potrebe za radnicima sve veće. Pokazalo se da je efekat ovakvog sajma odličan i predstavlja jednu dobru meru aktivnog zapošljavanja, jer se nezaposleno lice može predstaviti na licu mesta, da ostavi svoju biografiju, da popriča sa poslodavce, čuje očekivanja”, izjavila je za InfoKG direktorka Filijale Kragujevac Nacionalne službe za zapošljavanje Gorica Bačanin. 

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će u ponudi biti više od 200 radnih mesta, taj broj je povećan, pa su nezaposleni mogli da konkurišu za 300. Radna mesta su na ovom sajmu ponudili, između ostalih, Siemens, Trigano prikolice, Kuč company, Fori textil, Berteks tekstil, Yanfeng, Sloga, Aluroll...

Najviše slobodnih poslova bilo je ponuđeno licima mašinskih i metalskih zanimanja, od trećeg do sedmog stepena stručne spreme, a to su bravari, alatničari, zavarivači, metaloglodači, operateri na CNC mašinama, diplomirani mašinski inženjeri različitih smerova. U ponudi su bila i radna mesta za magacionere, vozače, krojače i šivače, kao i lica elektro struke.

Galerija slika