Info

Pomozimo blizancima Jani i Ognjenu koji se bore sa cerebralnom paralizom

Autor: InfoKG
09:00 | Ponedeljak, 30 05 2022

Jani i Ognjenu Spasojević iz Kragujevca dijagnostikovana je cerebralna paraliza. Za lečenje matičnim ćelijama u Rusiji, koje bi deci olakšalo savkodnevni život, roditelji više nemaju novca. Jani i Ognjenu možete pomoći uplatom na tekući račun, ili slanjem sms poruke 1001 na broj 3030.

Lečenje ove bolesti je dug i težak proces i potrebno ga je nastaviti u Rusiji, za šta su roditeljima neophodna velika novčana sredstva.

Jana i Ognjen su blizanci začeti vantelesnom oplodnjom. Na samom rođenju, usled komplikacija, Jana je reanimirana, dok je Ognjenu nakon rođenja plasiran VP šant zbog interkranijalnog krvarenja četvrtog stepena.

Sa šest meseci Ognjenu je dijagnostikovan težak oblik epilepsije i atrofija oba očna nerva, nakon čega je blizancima uspostavljena dijagnoza, cerabralna paraliza.

Roditelji se već 13 godina bore kako bi raznim terapijama, operativnim zahvatima u zemlji i inostranstvu poboljšali stanje svoje dece.

Roditelji su do sada sami finasirali lečenje dece koje podrazumeva mnogo troškova.

Za lečenje matičnim ćelijama u Rusiji, koje bi deci olakšalo savkodnevni život, roditelji više nemaju novca. 

Želje ove dece se ne razlikuju od želja bilo kog drugog deteta, s tim što njihova sreća i radost zavise od novca humanih ljudi koji svojim malim doprinosom mogu mnogo da pomognu kako bi ovi mališani imali detinstvo kakvo imaju njihovi vršnjaci sa kojima se svakodnevno u školi druže.

Jani i Ognjenu možete pomoći uplatom na žiro račun ili slanjem sms poruke 1001 na broj 3030.

Cena poruke je 200 dinara. 

Izvor: RTK