InfoFoto: Printscreen - TV Prva

POMOZIMO GAVRILU - Neophodan mu je najskuplji lek na svetu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Utorak, 23 03 2021

Srbija je pomogla maloj Sofiji, Minji i Lani, a sada je pomoć potrebna i šestomesečnom Gavrilu Đurđeviću, koji se kao i ove tri devojčice suočio sa spinalnom mišićnom atrofijom. Gavrilu je za lečenje u inostranstvu neophodno 2,5 miliona evra. Koliko god da je ova cifra velika, nije nedostižna, pa pokažimo i ovog puta da ujedinjeni možemo sve. 

Baš smo supruga i ja sedeli i gledali koncert Marije Šerifović za Minju Matić i tada smo komentarisali da l je moguće da čoveka može tako nešto da snađe i kolika je cifra u pitanju”, rekao je za Prvu televiziju Aleksandar Đurđević, a da njegova supruga i on u tom trenutku nisu ni znali da i njihov Gavrilo boluje od spinalne mišćne atrofije, retkog i progresivnog neuromišićnog oboljenja.  

Manifestuje se gubljenjem osnovnih životnih funkcija, kao što su disanje, gutanje, motorika, hodanje. Gavrilo je za sada respiratorno dobro. Počeo je da koristi niv, to je aparat koji mu olakšava disanje. Koristi ga noću, pomažemu da lepše prespava noć”, kaže za Prvu televiziju Gavrilova mama Nevena Đurđević 

Osmeh šestomesečnog Gavrila Đurđevića nema cenu, ali nažalost, lek koji mu je potreban za ozdravljenje ima i košta čitavih 2 i po miliona evra! Novac je hitno potreban, jer za primanje ove terapije postoji ograničenje. 

To je kilaža. Lek može da primi do 12 kilograma, ne bi trebalo da pređe tu kilažu, koja je zadata da bi se Zolgensma primila. On trenutno ima 7,6 kilograma”, objasnila je Nevena. 

Dok Gavrilo čeka na lek, zabavljaju ga braća, petogodišnji Andrej i dvoipogodišnji Vasilije, u nadi da će i njihov brat uskoro moći da se igra sa njima. U tome im mi možemo pomoći, kao što smo do sada to uradili, između ostalog, za Sofiju, Minju i Lanu, koje su se suočile sa ovom bolešću.  

Verujemo u humane i dobre ljude, da će nam pomoći da prikušmo taj novac u najkraćem roku i da Gavrilo, kao i njegove drugarice, primi taj lek i bude dobor, kao što su i one sada dobro”, nada se Gavrilova mama.  

Pokažimo Đurđevićima da su u pravu i pomozimo im da i njihov Gavrilo ozdravi, kako bi se sutra bezbrižno igrao sa svojom braćom. To možemo učiniti putem Humanitarne fondacije Budi human, posredstvom koje se prikuplja novac za Gavrilovo lečenje.   

Humani građani Gavrilu Đurđeviću mogu pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 973 na broj 3030. Uplatom novca na dinarski ili devizni račun, putem linkova E- doniraj ili PayPal.

Dinarski račun: 160-6000000844014-95

Devizni račun: 160600000084402853

IBAN: RS35160600000084402853

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Galerija slika