Info

Pomozimo oslikavanje hrama u Jovanovcu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Petak, 30 08 2019

U hramu Začeća Svetog Jovana Krstitelja u Jovanovcu u toku je oslikavanje ovog svetilišta. Međutim, kako bi ti radovi u potpunosti bili okončani nedostaje još 29.000 evra. Zbog toga Crkveni odbora pri Jovanovačkom hramu poziva zainteresovane građane da u skladu sa mogućnosti doniraju novac. 

Radovi na oslikavanju hrama Začeća Svetog Jovana Krstitelja u Jovanovcu počeli su u novembru prošle godine, uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva Episkopa šumadijskog Gospodina Jovana. Vrednost tih radova je 35.000 evra, a do sada je zahvaljujući donatorima prikupljeno tek 6.000 evra. Kako bi unutrašnjost Jovanovačkog hrama u potpunosti bili oslikana potrebno je još 29.000 evra. 

Pozivam sve verujuće da se odazovu ovom sabornom poduhvatu i ugrade sebe u ovaj sveti hram u večnost. Nas neće biti, a ovaj hram će biti tu kroz vekove, hiljadama godina. Neka buduća pokoljenja budu ponosna na ono što su njihovi očevi i dedovi bili, neka se kroz naredne decenije i vekove sete, neka kažu bićemo dostojni, možda ih ta pomisao i vrati sa krivog puta. Budimo dostojni naših velikih ktitora i predaka Nemanjića koji nam ostaviše državu i tolike svetinje. Zato ne stojite sa strane i ne čekajte da život prođe uzalud, da vas sutra ne pominje niko, kao da niste ni postojali, već pomozite oslikavanje bar svoje krsne slave, svog Svetitelja zaštitnika”, poručio je predsednik crkvenog odbora pri Jovanovačkom hramu, Vladimir Vuletović.

Građani koji žele da pomognu sve informacije mogu da dobiju prilikom posete Jovanovačkom hramu ili pozivom na broj telefona 064/265-74-79, a sredstava se mogu uplatiti na žiro račun u Komercijalnoj Banci 205-160294-35 sa svrhom uplate Freskopis. 

Podsetimo, izgradnja hrama Začeća Svetog Jovana Krstitelja u Jovanovcu počela je 1998. godine, ali su usled spleta različitih okolnosti i nedostatka novca radovi okončani u avgustu 2017. Crkveni odbor pri Jovanovačkom hramu i pre samog završetka radova, kao što je to slučaj i danas, organizuje, između ostalog vaskršnje humanitarne akcije za najugroženije, dodelu paketića i vatromet za Badnje veče, čitanje žitija Svetih na trpezi ljubavi koju sam narod priprema, tucijadu za najmlađe drugog dana Vaskrsa i još mnogo toga.

Galerija slika