InfoFoto: Arhiva

Ponovo dozvoljene posete pacijentima u Kliničkom centru

Autor: Branko Vukašinović
13:45 | Utorak, 02 04 2019

U kragujevačkom Kliničkom centru, nakon dvomesečne zabrane, ponovo su dozvoljene posete pacijentima koji se nalaze na lečenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Posete su bile zabranjene kako bi se sprečilo širenje infekcije virusom gripa među pacijentima koji se nalaze na lečenju u ovdašnjem Kliničkom centru.   

Klinički centar Kragujevac doneo je 1. aprila odluku o ukidanju zabrane poseta pacijentima koji se nalaze na lečenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Posete su bili zabranjene od 28. januara, kako bi se sprečilo širenja infekcije virusom gripa među bolesnicima koji se leče na klinikama i odeljenjima.

Odluka o zabrani posete bolesnicima smeštenim u Kliničkom centru Kragujevac doneta je na osnovu predloga Komisije za zaštitu od bolničkih infekcija u skladu sa Planom rada za zaštitu od bolničkih infekcija u Kliničkom centru Kragujevac za 2019., povodom uvođenja mera za prevenciju i suzbijanje bolničkih infekcija. Kako je Komisija za zaštitu od bolničkih infekcija zaključia da ne postoji dalja opasnost od širenja infekcije gripa, doneta je odluka o ukidanju zabrane poseta pacijentima hospitalizovanim u Kliničkom centru Kragujevac”, navodi se, između ostalog, u obrazloženju ove Odluke, koja je objavljena na sjatu Kliničkog centra Kragujevac.