InfoFoto: SPD Radnički

Ponovo radi AVANTURA PARK na Šumaričkom jezeru: "Šumadino" oduševio najmlađe Kragujevčane (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Petak, 26 07 2019

Prošireni Avantura park, sa brojnim novim sadržajima danas je ponovo otvoren na Šumaričkom jezeru, a najveća atrakcija je maketa dinosaurusa "Šumadino", koja izgleda potpuno realistično, jer pomera glavu i prednje noge, otvara i zatvara usta i ispušta „autentične“ zvuke. U porširenje Avantura parka utrošeno je 8,4 miliona dinara, a novac su obezbedili Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, kao i lokalna samouprava.   

Avantura park na Šumaričkom jezeru od danas je ponovo otvoren za posetioce i obogaćen je novim saržajima. Nove prepreke postavljene su na postojećem, prirodnom drveću sa istim platformama i načinom osiguranja.Za najmlađe korisnike je postavlјeno pet niskih prepreka visine do 1,5 metara, dok je za starije postavljeno šest prepreka, ali i viseće uzengije, diskovi, horizontalne merdevine, džakovi, mreže. Pored toga, postavljen je “Agility” poligon za decu, koji je nasut kombinacijom malča od borove kore i borove sečke sa preprekama poput visećeg mostića, klackalica, zidića za penjanje. 

Najveću pažnju privukla je maketa dinosaurusa, postavljena iznad plaže na Šumaričkom jezeru, koja je na osnovu predloga Kragujevčana dobila ime Šumadino. Dinosaurus je dužine oko 4 metra i visine 2,4 metra, izgleda potpuno realistično, pomera glavu i prednje noge, otvara i zatvara usta i ispušta „autentične“ zvuke.  

Šumaričko jezero je obogaćeno novim sadržajima zahvaljujući tome što je Gradska turistička organizacija Kragujevac dobila od Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije sedam miliona dinara za realizaciju projekta „Druga faza izgradnje Avantura parka u Kragujevcu“ i od lokalne samouprava još 1,4 miliona dinara.   

Ovim projektom nastavljamo rad na jačanju turističke infrastrukture, turističkog proizvoda grada. To je ono što je osnovno da bi nam grad imao više posetilaca, ali i kako bi Kragujevčani uživali u ovim novim sadržajima na Šumaričkom jezeru”, izjavio je direktor Gradske turističke organizacije Kragujevac, Bojan Pavlović. 

Iz lokalne samouprave zahvalni su Ministarstvu za za trgovinu, turizam i telekomunikacije što su prepoznali značaj ovog projekta, koji je obogaćena turistička ponuda Kragujevca.  

Imamo odličnu saradnju sa Ministarstvom za trgovinu, turizam i telekomunikacije, jer se njima očigledno dopadaju naši projekti, s obzirom na to pobeđujemo na njihovim konkursima i dobijamo kao nagradu ovakve sadržaje za grad. U prilog tome govori i činjenica da samo konkurisali i dobili sredstva od ovog ministarstva i za sređivanje jezera Bubanj. U prvoj fazi već smo dobili smo nekih 15 miliona dinara, sa kojim ćemo uraditi priobalje, čišćenje i razmuljivanje, a nakon toga trim staze, osvetljavanje i druge sadržaje”, kaže član Gradskog veća za privredu, Radomir Erić.  

Iz Sportskog privrednog društva Radnički, pod čijom je ingerencijom Šumaričko jezero na kom se nalazi Avantura park, poručuju da je obogaćivanje sadržaja na ovom prostoru od velikog značaja za njih i očekuju da će na ovaj način znatno biti povećana posećenost. 

Zahvalio bih se u ime “Radničkog” Ministarstvu za trgovinu, turizam i telekomunikacije, Skupštini grada i Gradskoj turističkoj organizaciji, koji su nam omogućili da imamo ovakve sadržaje na Šumaričkom jezeru. Obećvama da ćemo i mi dati svoj doprinos, tako što ćemo obogatiti ponudu raznim sadržajima i manifestacijama za naše najmlađe Kragujevčane na jezeru u Šumaricama”, rekao je pomoćnik direktora za infrastrukturu u SPD “Radnički”, Goran Marković.  

Avantura park na Šumaričkom jezeru otvoren je tokom cele nedelje od 10 do 19 časova. Cena ulaznice je 300 dinara, dok “Agility” poligon najmlađi Kragujevčani mogu da koriste besplatno, ali uz obavezan nadzor roditelja.

Galerija slika