Info

Ponovo se otvara THE EMPTY SHOP

Autor: Jovana Mladenović
12:30 | Nedelja, 11 10 2020

Zahvaljujući saradnji šoping centra Kragujevac Plaza i ovdašnje jedinice Crvenog Krsta, u Plazi se sutra ponovo otvara The Empty Shop, jedinstvena radnja u koju kupci donose svoju garderobu. Prilike za ovaj vid humanosti biće do 1. novembra, svakodnevno od 12 do 20 sati.

Kragujevčani i drugi posetioci Plaze ponovo imaju priliku da pomognu sugrađanima donirajući odeću i obuću koja im više nije potrebna, a namenjena je jesenjoj i zimskoj sezoni. The Empty Shop svakog jutra vrata otvara praznih polica, a zatvaraće ih, nadamo se, punih.

Tokom prošlogodišnje akcije, podsetimo, u kratkom periodu prikupljeno je oko tri tone garderobe. 

The Empty Shop je koncept koji, ne samo što ukazuje na potrebe sugrađana koji nisu u prilici da priušte odgovarajuću garderobu u narednom periodu, već i omogućava svima da na jedan lak i jednostavan način daju nov život odeći koja bi u velikom broju slučajeva godinama zauzimala mesto na policama i u plakarima. 

„Tokom prošle godine smo naišli na jako veliki odziv naših sugrađana koji su donirali gotovo tri tone garderobe tokom rada Empty Shop-a, što je neverovatan uspeh za jednu humanitarnu akciju ovog tipa. Ove godine, uz sve što se dešava u zemlji i svetu, pomoć najranjivijim grupama je važnija više nego ikad, tako da pozivam sve građane Kragujevca i okoline da otvore svoje plakare i jakne, džempere i svu garderobu koja je ispravna, oprana i ispeglana donesu sledeće nedelje u Empty Shop i učine nešto dobro za svoje sugrađane“, izjavio je Nemanja Savčić, menadžer Plaze.

Po nedavnim istraživanjima većina nas u poslednjih godinu dana nije obukla više od 50 odsto garderobe koju poseduje.

The Empty Shop će biti otvoren u šoping centru Kragujevac Plaza od 12. oktobra do 1. novembra, svakog dana od 12 do 20 sati, uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka koje su na snazi. 

Zbog trenutne epidemiološke situacije The Empty Shop isključivo može primiti odeću koja je vidno oprana, ispeglana i uredno spakovana. Za sve ostale donacije građani se mogu obratiti direktno Crvenom Krstu Kragujevac. 

Podela prikupljene pomoći će biti organizovana od strane Crvenog Krsta Kragujevac i svi građani koji su zainteresovani za primanje pomoći se mogu obratiti direktno Crvenom Krstu.