InfoFoto: Arhiva

Ponovo u funkciji oba skenera u Kliničkom centru

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Utorak, 26 11 2019

U kragujevačkom Kliničkom centru ponovo su u funkciji oba skenera za dijagnostiku, koja nisu radila od početka oktobra, potvrdio je za InfoKG v.d. direktora kragujevačkog Kliničkog centra, Predrag Sazdanović.

Skeneri za dijagnostiku, General Electric i Toshiba, koje poseduje Klinički centar Kragujevac, pokvarili su se početkom oktobra. Zbog toga su se pacijenti upućivali u opšte bolnice u Kraljevu i Čačku. Međutim, problem sa skenerima je rešen. Skener Toshiba popravljen je početkom ovog meseca, a nedavno i skener marke General Electric. 

U Kliničkom centru Kragujevac sada oba skenera za dijagnostiku rade. Čekali smo na delove kako bi oni bili popravljeni i sada je sve to rešeno i pregledi pacijenata se odvijaju bez problema”, izjavio je za InfoKG, Sazdanović.   

Nada se da će u skorije vreme Klinički centar konačno dobiti još jedan skener, što je neophodno ovaj ustanovi koja pruža zdravstvenu zaštitu stanovništu sa šireg područja centralne Srbije na kojem živi više od 2 miliona ljudi. 

Podsetimo, skener Toshiba u Kliničkom centru Kragujevac je i prošle godine bio oko mesec i po dana u kvaru, jer se čekalo na deo iz Japana.