Info

Porez na imovinu iz ugla građana: Konsultacije i prikupljanje informacija od obveznika

Autor: InfoKG
13:56 | Utorak, 26 05 2020

Okrugli sto pod nazivom „Porez na imovinu iz ugla građana“ biće upriličen sutra od 10,30 sati u hotelu Kragujevac. Događaj se organizuje u svrhu konsultacija i prikupljanja informacija od poreskih obveznika - građana, civilnog i biznis sektora, a u cilju formulisanja daljih predloga za unapređenje zakonodavnog okvira koji uređuje porez na imovinu. 

Pozvani su da se pridruže udruženja građana, mediji i zainteresovani građani iz Kragujevca, Aranđelovca, Gornjeg Milanovca, Knića, Topole, Rače, Batočine, Svilajnca, Petrovca na Mlavi, Žabara, Malog Crnića, Požarevca, Velike Plane, Smedereva i Beograda. 

Događaj se organizuje u svrhu konsultacija i prikupljanja informacija od poreskih obveznika - građana, civilnog i biznis sektora, a u cilju formulisanja daljih predloga za unapređenje zakonodavnog okvira koji uređuje porez na imovinu. 

Takođe, ovim okruglim organizatori žele da posebno istaknu značaj jačanja odgovornosti lokalnih vlasti (pružalaca usluga) prema građanima (poreskim obveznicima) kroz njihovo ohrabrivanje da poboljšaju dijalog sa građanima i podstaknu učešće građana u procesima donošenja odluka o korišćenju prihoda prikupljenih po osnovu  poreza na imovinu.

Ovaj okrugli sto je deo projekta „Reforma poreza na imovinu“ koji sprovodi IMG (International Management Group) uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i uz institucionalnu podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva finansija  i Stalne konferencije gradova i opština (SKGO). Program podržava 44 jedinice lokalne samouprave. Građanske inicijative pružaju organizacionu podršku za pet okruglih stolova sa građanima u Užicu, Kragujevcu, Paraćinu, Nišu i Sremskoj Mitrovici.