InfoFoto: kragujevac.rs

Posadi svoj hlad: Kragujevac dobio 600 sadnica platana

Autor: InfoKG
09:00 | Petak, 15 04 2022

U okviru akcije “Posadi svoj hlad”, gradu Kragujevcu je uručeno 600 sadnica platana koje će biti zasađene u dvorištima škola, vrtića, gradskih institucija, u mesnim zajednicama, Botaničkoj bašti. 

Tokom prošle godine, JKP „Šumadija“ je posadila 1.100 stabala četinara i lišćara na teritoriji našeg grada, a ove godine u planu je da zasadimo 1.500 sadnica. Grad je kod Ministarstva za zaštitu životne sredine konkurisao sa projektom pošumnjavanja lokacija pored Palate pravde, duž novih saobraćajnica i u naselju Aerodrom i dobili smo sredstva u vrednosti 760.000 dinara. Želimo da nam grad bude što zeleniji i što ugodniji za život”, izjavio je član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine, Stefan Nikezić.

Sadnice je dobio i Fudblaski klub “Maršić”, a one će biti zasađene oko fudbalskog terena u tom delu grada.  

Kada porastu platani, očekujem da će praviti lepu hladovinu gledaocima naših fudbalskih utakmica i ulepšati čitav taj kompleks oko našeg stadiona.U suštini, svako drvo koje se zasadi bilo gde je jedno dobro delo”, rekao je član Uprave FK “Maršić”, Saša Simić.

Akciju “Posadi svoj hlad” zajednički realizuju NVO “Zeleni razvojni centar” i pokret “Let’s do it” u više gradova u Srbiji.