InfoFoto: kragujevac.rs

Posađeno 10 stabala na jezeru Bubanj umesto smrče na Trgu Svetog Đorđa (FOTO)

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 08 12 2022

Zbog priprema za otvaranje klizališta na Trgu Svetog Đorđa plan je bio da se sa tog prostora presadi stabla smrče, ali posečeno zbog bolesti koja je zahvatila koren. To je saopšteno iz Gradske uprave i naglašeno da je posađeno deset sadnica Pančićeve omorike, kedra, smrče i Vajmutovog bora na jezeru Bubanj.    

U okviru radova na pripremi klizališta na Trgu Svetog Đorđa bilo je planirano presađivanje stabla smrče koje se nalazilo na tom prostoru. Međutim, ekipa Zelenila JKP “Šumadije“ angažovana da presadi stablo, prilikom otkopavanja korena, ustanovila je da stablo nije zdravo jer ga je bolest zahvatila preko korena ostalih bolesnih stabala. 

Prema rečima Ane Petrović, pomoćnice gradonačelnika za kulturu i informisanje namera Grada je bila da se stablo sačuva presađivanjem na drugo mesto.  

Nažalost, stablo smrče je posečeno, ali je zbog toga na jezeru Bubanj, u skladu sa intencijom Grada ka ozelenjavanju javnih površina, posađeno deset sadnica Pančićeve omorike, kedra, smrče i Vajmutovog bora”, kazala je Petrović. 

Podsetimo, na Trgu Svetog Đorđa u centru Kragujevca, 21. decembra biće otvoreno klizalište u okviru dvomesečne manifestacije “Korzo na ledu”, koju će pratiti bogat zabavni, kulturno – umetnički i muzički program kragujevačkih ustanova kulture. Opširnije ovde: Korzo na ledu: Uskoro KLIZALIŠTE na Trgu Svetog Đorđa.

Galerija slika