Info

Posle pisanja InfoKG-a o mukama Aerodromaca sa parkingom, "pauk" izašao na teren

Autor: Jovana Mladenović
14:15 | Utorak, 09 04 2019

Nekoliko vozila uklonjeno je sa parkinga na Aerodromu, između Tržnice i "Save", posle pisanja portala InfoKG o problemu sa kojim se stanovnici godinama bore - uzurpiranjem ovog parkirališta od strane prodavaca polovnih automobila. 

Usled toga, mnogi Aerodromci ponadali su se da je njihovim višegodišnjim mukama za zauzetošću parkinga vozilima izlepljenim oglasima za prodaju najzad došao kraj. 

Razlog zbog koga su nadležnima "vezane ruke" da dejstvuju u ovoj situaciji, je pravni status parkirališta. Opširnije na: AERODROMCI SE GODINAMA BORE ZA PARKING: Prodavci polovnih automobila se odomaćili, pravni status vezuje ruke

Iz JKP "Šumadija" portal InfoKG potražio je odgovor kakvim poslom se "pauk" ipak našao na ovom parkingu. "Uklonjena su vozila bez registarskih tablica, za to smo imali pravni osnov, kao da je reč o bilo kom drugom mestu u gradu", kaže izvršni direktor sektora usluga JKP "Šumadija", Andreja Ilić i dodaje da još uvek nema konkretnijih dešavanja vezanih za rešavanje ovog problema. 

Na parkingu je sada zaista i vidljivo da je manje spornih automobila, odnosno da nekoliko njih koje smo ranije uslikali bez registarskih tablica, tu više ne stoji.

Podsetimo, Aerodromci već par godina vode bitku za parking kod Tržnice koji je uzurpiran polovnim automobilima namenjenim prodaji. Drski prodavci, mahom stranci, ali i naši, odomaćili su se na ovom parkingu koji se ne naplaćuje, pa tako niti stanovnici naselja imaju gde da parkiraju svoje automobile, niti oni koji svraćaju na pijacu i u objekte koji se u toj zgradi nalaze. Haos nastaje naročito vikendom, pijačnim danima. Ko od nadležnih i kako može da reši ovu, kako će se ispostaviti, zamršenu situaciju, InfoKG istraživao je iz više izvora - Gradske uprave, Javno-komunalnog preduzeća "Šumadija" i Saveta građana mesne zajednice. U čijem je dvorištu loptica, gotovo je neutvrdivo iz odgovora koje smo dobili, ali je nesumnjivo da "Parking servis" nema pravni osnov da može po kratkom postupku da reši ovaj problem. Srž problema je pravni status parkirališta.