InfoFoto: kragujevac.rs

Postavljene dve platforme za usporavanje saobraćaja u Bulevaru kraljice Marije, sledeće nedelje još toliko

Autor: InfoKG
17:00 | Petak, 16 12 2022

U Bulevaru kraljice Marije, kod Šoping centra “BIG fashion“ i na raskrsnici sa Mišarskom ulicom, radnici Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija“ postavili su dve platforme za usporavanje brzine vozila, a početkom sledeće nedelje biće postavljeno još toliko samo u suprotnom smeru. Tome je prethodio subotnji protest građana, jer je na tom delu magistralnog puta Kragujevac - Kraljevo na pešačkom prelazu teško povređena trinaestogodišnja devojčica.

Prema rečima v.d. načelnika Gradske uprave za komunalne poslove, Zorice Đorić, Skupštine grada je početkom septembra u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja donela Odluku o pravcu pružanja državnih puteva kroz naseljena mesta u gradu Kragujevcu kojoj je prethodila izrada Projekta saobraćaja i saobraćajne signalizacije. 

Projektnom dokumentacijom, predviđeno je postavljanje dve platforme odnosno usporivača saobraćaja i to u ulici Bulevar kraljice Marije, na raskrsnici sa tržnim centrom “Big fashion” i na raskrsnici sa Mišarskom ulicom. Sledeće nedelje biće postavljene još dve platforme u suprotnom pravcu, kao i na raskrsnici kod vrtića Bubamara. Ovim se završavaju sve pripremne radnje i procedure, a koje traju već godinu dana, za primopredaju ulice Bulevar kraljice Marije iz nadležnosti jedinice lokalne samouprave u nadležnost JP Putevi Srbije”, rekla je Đorić i najavila postavljanje usporivača u još četiri ulice: Avalskoj, Kralja Milana IV, Stojana Protića i 9. maja.

Iz Policijske uprave najavljuju pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju.

U cilju podizanja nivoa bezbednosti učesnika u saobraćaju, pored postavljanja dodatnih obeležja koje postavlja lokalna samouprava, Saobraćajna policija nastaviće i pojačanu kontrolu na mestima gde su se, na osnovu izrađene analize, događale saobraćajne nezgode u kojima su stradali pešaci, kao u  frekventnim ulicama i raskrsnicama u drugim delovima grada gde pešaci najčešće prelaze”, kazao je Igor Dičić, pomoćnik komandira Saobraćajne policije Policijske uprave Kragujevac. 

Podsetimo, trinaestogodišnjakinju je prošle srede uveče udario automobil dok je prelazila ulicu na pešačkom prelazu kod Šoping centra “Big fashion“ u Bulevaru kraljice Marije. Zbog toga je prošle subote ispred Šoping centra “BIG fashion“ održan i protest, a pojedini građani blokirali su saobraćaj u Bulevaru kraljice Marije, prelazeći preko pešačkog prelaza, gde je automobil udario trinaestogodišnjakinju. O trenutnom zdravstvenom stanju povređene devojčice pročitajte ovde: Oglasio se UKC o stanju povređene devojčice u udesu kod Šoping centra “Big fashion“.