Info

Postavljene sprave u Inkluzivnom igralištu, nedostaje još 250.000 za podlogu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Ponedeljak, 21 01 2019

U Inkluzivnom igralištu postavljene su sprave, odnosno klackalica, ljuljaška sa dva sedalna dela, ljuljaška prilagođene deci sa smetnjama u razvoju i inkluzivna vrteška. Međutim, kako bi radovi u potpunosti bili okončani i igralište konačno bilo otvoreno nedostaje još 250.000 dinara za nabavku gumene podloge. Zbog toga inicijatori ovog projekta, a reč je o ljudima koji su organizovali humanitarne akcije za lečenje Teodore Vranješević u Nemačkoj i za to dobili Đurđevdansku nagradu, ponovo pozivaju kompanije da se priključe i pomognu im u prikupljanju novca za nabvku podloge.

Inicijativu za izgradnju prvog inkluzivnog igrališta u Kragujevcu, površine oko 100 metara kadratnih, koje će se nalaziti u blizini Trga kod krsta, pokrenula je grupa ljudi koja je organizovala humanitarne akcije za lečenje Teodore Vranješević u Nemačkoj i za to dobila Đurđevdansku nagradu. Oni su se odrekli novčanog dela nagrade zarad izgradnje ovog igrališta. Ulaganjem kompletnog novčanog dela u izgradnju igrališta priključio im se još jedan dobitnik ove nagrade, a reč je o Prirodno-matematičkom fakultetu, dok su deo novca donirali Biljana Planić i pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac. Novčana pomoć je stigla i od kompanija “King logistics”, “Emisia consulting”, Duo Digital Media i Nova oprema, pa je do sada prikupljeno 730.000 dinara. 

Radnici Javnog-komunalnog preduzeća “Šumadija” okončali su pripremu terena za postavljanje sparava. Za te namene je utrošeno 326.000 dinara i te radove je finansirala lokalna samouprava. Postavljene su i sprave, odnosno klackalica, ljuljaška sa dva sedalna dela, ljuljaška prilagođene deci sa smetnjama u razvoju i inkluzivna vrteška. 

Kada će Inkluzivno igralište u Kragujevcu biti otvoreno zavisi isključivo od toga kada će 250.000 dinara biti prikupljeno za nabavku zaštite gumene podloge. Svi koji žele da pomogu mogu da se jave nekom od inicijatora ovog projekta, a to su Snežana Lazarević, Boban Lazarević, Gordana Bigić, Katarina Milićević, Aleksandra Petrović, Predrag Petrović, Suzana Đorđević, Marija Milojević Lazarević, Dragan Timotijević, Dragan Prokić i Dejan Tršić.