InfoFoto: kragujevac.rs

POTPISANI UGOVORI: Za 11 programa od javnog interesa 2,1 milion iz gradske kase

Autor: InfoKG
14:30 | Ponedeljak, 02 12 2019

Za realizaciju 11 programa i projekata od javnog interesa za grad Kragujevac u 2019. godini iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 2,1 milion dinara. Sa predstavnicima udruženja i organizacija u Skupštini grada potpisani su ugovori o finansiranju projekata odobrenih na osnovu Javnog konkursa objavlјenog u septembru ove godine. 

Na ovaj konkurs pristiglo je 17 predloga. Komisija je odabrala 11 programa i projekata za finansiranje i sufinansiranje, a rok za njihovu realizaciju je 31. decebar. 

Ukupan budžet za finansiranje i sufinansiranje projekta / programa od javnog interesa na teritoriji grada Kragujevca za 2019. godinu iznosi 5 miliona dinara. Vrednost prve grupe odobrenih projekata je nešto više od 2,8 miliona dinara odobrenih za realizaciju programa 21 organizacije i udruženja, a budžet za realizaciju programa 11 organizacija/udruženja iznosi 2.140.000 dinara”, rekao je predsednik Komisije, Nedeljko Manojlović i istakao da su pored kvaliteta predloga prednost imale one organizacije i udruženja koji do sada nisu bile finansirane ili sufinansirane.

Među projektima koji su dobili podršku na ovom javnom konkursu su Udruženje građana “Moj Kragujevac – moj grad“, Centar za obrazovnu i kulturnu promociju i razvoj, udruženja građana “Prestonica“, “Biram Kragujevac“, “VIBE“, “Interaktiv“, “Kaldrmaš“, “Kolo srpskih sestara“, Udruženje srpsko- izraelskog prijatelјstva Ahava, Društvo srpsko- palestinskog prijatelјstva i Udruženje Književnika Srbije – Književna zajednica.