InfoFoto: Glas Šumadije

Povećan broj medicinskih timova u Kovid ambulanti, pacijentima se kaže koliko će da čekaju, stigle i grejalice

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Utorak, 17 11 2020

U Ambulanti za febrilna stanja i respiratorne infekcije Doma zdravlja, smeštenoj u zgradi ATD-a, od danas povećan je broj medicinskih ekipa koje opslužuju potencijalne kovid pacijente, tako da sada u dve smene radi po 10 timova. Uprava za vanredne situacije donirala je dve grejalice za građane koji čekaju ispred na pregled i njima se, pri predaji knjižice, najavi za koliko vremena da dođu, kako ne bi stajali na hladnoći.

Umesto dosadašnjih 14, zbog povećanog broja pregleda, potencijalne kovid pacijente opslužuje 20 ekipa u Ambulanti za febrilna stanja i respiratorne infekcije - po 10 u smeni. Cilj je da se smanji vreme čekanja.

Od sutra, Kragujevac dobija još jednu Kovid ambulantu. Gde će se ona nalaziti i više detalja čitajte OVDE.

Takođe, kako su nastupili hladni dani, svakom pacijentu se kaže koliko knjižica je pre njega predato i za koliko vremena da dođe. Na raj način pacijenti mogu da odu do kuće, sačekaju u kolima, a ne na otvorenom.

UVS donirala je dve grejalice. Za sada je jedna u šatoru, a druga pod suncobranima. Oni će uskoro biti sklonjeni i zamenjeni šatorom, te će se ulaziti samo na jedna vrata.