Info

Povećan broj rešenih prigovora pacijenata u propisanom roku

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Subota, 29 09 2018

Za prvih šest meseci tekuće godine podneta su 43 prigovora pacijenata, od kojih je 31 osnovan, a karakteristično za ovaj period bilo je to što je povećan broj rešenih prigovora u propisanom roku. Ovi rezultati predstavljeni su Savetu za zdravlje grada Kragujevca na 11. redovnoj sednici. 

Na jedanaestoj redovnoj sednici Saveta za zdravlje razmatran je šestomesečni izveštaj o radu savetnika prava pacijenata za period od 1. januara do 30. juna 2018. godine. U ovom izveštajnom periodu podneta su 43 prigovora pacijenata od kojih je 31 osnovan. Ono što je karakteristično za ovaj period je povećan broj rešenih prigovora u propisanom roku, čak 53 odsto, jer se ustanove trude da ga ispoštuju.

Strategijom zdravstvene zaštite grada Kragujevca za period 2017 - 2020. godine definisan je projekat unapređenja zaštite prava pacijenata u okviru kojeg će se održati program kontinuirane edukacije zdravstvenih radnika u ovoj oblasti.

Program je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Srbije, realizator će biti Srpsko lekarsko društvo, Okružna podružnica Kragujevac, a realizaciju i projekta i programa finansiraće Grad Kragujevac.

Članovima Saveta predstavljen je predlog finansijskih planova zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Grad Kragujevac za 2019. godinu, a upoznati su i sa aktivnostima Zastava Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Kragujevac nakon preuzimanja osnivačkih prava od strane lokalne samouprave, kao i kadrovskom obezbeđenošću Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac. 

Takođe, Savet za zdravlje doneo je odluku o izradi programa za suzbijanje ambrozije za 2019. godinu, kako bi se pristupilo sistemskom uništavanju ove korovske biljke. Detaljno OVDE.