Na kragujevačkim pijacama ovih dana veće su gužve nego inače, jer je sezona pripreme zimnice u punom jeku, a ponuda sezonskog povrća je raznovrsna. Cene su najpovoljnije na Kvantaškoj pijaci, kada se kupovina obavlja u većim količinama.
Spremanje domaće zimnice zahteva vreme, novac i umeće, ali pruža veliko zadovoljstvo kada se na kraju dobije tradicionalan ukus i kvalitet. Tu mislimo na ajvar, kiseli kupus, kisele krastavčiće, šarenu salatu, turšiju, papriku koja se sprema na više načina.
Kragujevačke pijace dobro su snabdevene sezonskim povrćem i voćem, a "na veliko" se najviše isplati pazariti na Kvantaškoj pijaci.
Cena crvene paprike i crvenog paradajza na ovoj pijaci je od 130 do 160 dinara po kilogramu, zelena paprika košta od 100 do 130 dinara, "somborka" od 150 do 180 dinara. Za kilogram kornišona potrebno je izdvojiti od 160 do 180 dinara, a šargarepe i plavog paradajza od 80 do 100 dinara.