InfoFoto: InfoKG - Arhiva

Povređeno PET osoba u dva udesa

Autor: InfoKG
10:15 | Petak, 21 06 2024

Povređeno je pet osoba u dve saobraćajne nezgode koje su se dogodile sinoć u Kragujevcu, saopštili su iz Zavoda za urgentnu medicinu. 

U 22:47 iu saobraćajnoj nezgodi u kojoj je učestvovao motociklista ispred Zavoda za urgentnu medicinu povređene su dve muške osobe. Ekipa Hitne pomoći je izašla na teren, pružila pomoć povređenima i prevezla ih u Univerzitetski klinički centar, dok je žena koja je udarila u motocikl bez povreda. Druga saobraćajna nezgoda se dogodila u 00:42 časova kod tržnog centra Roda. Vozilo je udarilo u banderu, povređene su tri osobe. Hitna pomoć je izašla na teren, pružila pomoć povređenima i prevezla ih u Univerzitetski klinički centar”, navodi se u saopštenju Zavoda za urgentnu medicinu. 

Inače, u prethodna 24 sata ekipe Zavoda za urgentnu medicinu obavile su 42 terena, u ambulanti je obavljeno 78 pregleda odraslih osoba, a intervencija na javnom mestu bilo je ukupno 14.

Tokom dana najčešće su se javljali pacijenti sa visokim krvnim pritiskom, pacijenti sa povredama, sa bolom u grlu i grudima i pacijenti sa nesvesticom. Tokom noći pretežno su se javljali pacijenti sa visokim krvnim pritiskom, pacijenti sa povredama i pacijenti u alkoholisanom stanju”, poručuju iz Zavoda za urgentnu medicinu.