Info

Pravni fakultet prvi konstituisao SAVET POSLODAVACA

Autor: InfoKG
14:00 | Ponedeljak, 14 10 2019

Kragujevački Pravni fakultet prvi je na ovdašnjem Univerzitetu konstituisao Savet poslodavaca u svom sastavu, koji je Zakon o visokom obrazovanju imperativno odredio svim visokoškolskim ustanovama u zemlji.

Na Pravnom fakultetu održana je prva sednica novog tela koje čine predstavnici pravosudnih ustanova, advokature, javnih beležnika, tužilaštva, univerziteta a najavljeno je i obuhvatanje IT sektora.

Prvi predstavnici Saveta poslodavaca na Pravnom fakultetu dolaze iz redova struke, odnosno sudija, advokata, tužilaca, javnih beležnika, lokalne administracije.

Novina koju je zakonodavac propisao je da svi fakulteti u svom sastavu sa Savetom poslodavaca utiču na što bolje obrazovanje mladih kadrova koji će steći akademsko zvanje i po završetku studija raditi u lokalnoj zajednici na važnim i odgovornim mestima.

Savetodavno telo povezalo je fakuletete sa privredom, pravosudnim organima, ali i lokalnom administracijom.

Savet poslodavaca u narednom periodu formiraće i ostali fakuleteti kragujevačkog Univerziteta.

Izmenama Zakona o visokom obrazovanju iz 2018. godine, svaka visokoškolska ustanova treba da konstituiše ovo telo koje će stručnim savetima kreirati i usaglašavati studijske programe sa privredom i potrebama tržišta rada.

Izvor: RTK

Izvor: RTK