Info

Predrag Danilović: "Kragujevac je uvek bio košarkaški grad" (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Nedelja, 25 10 2020

Predstavnici Košarkaškog saveza Srbije su posetili grad Kragujevac. Predrag Danilović tom prilikom naglasio je "da je Kragujevac uvek bio košarkaški grad".

Gradonačelnik Nikola Dašić sa članom Gradskog veća za sport Predragom Stevovićem organizovao je prijem u Gradskoj upravi za Predraga Danilovića, predsednika Košarkaškog saveza Srbije i Zlatka Bolića, generalnog sekretara.

"Kragujevac je uvek bio košarkaški grad. Zbog situacije sa korona virusom nije dozvoljeno prisustvo publike, inače sam siguran da bi hale bile pune kada igraju kragujevački klubovi, naročito sada kada je Košarkaški klub Radnički ponovo u Prvoj KLS ligi. Siguran sam da je to zasluga svih ljudi u gradu koji pružaju podršku", rekao je nekadašnji trofejni košarkaški reprezentativac i predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović.

"Lokalnoj samoupravi izuzetno je važna oblast sporta. Zbog dece nam je veoma bitan školski sport, ali veliku pažnju posvećujemo rekreativnom i profesionalnom sportu. Tu smo da u skladu sa mogućnostima grada pomognemo klubovima. Kragujevac je grad košarke, i smatram da je izuzetno značajno što se košarka igra u čitavoj Srbiji. Tako se postiže zdrava konkurencija", rekao je na prijemu gradonačelnik Nikola Dašić.

"Predstavnici Košarkaškog saveza Srbije, koji ima sedam regionalnih košarkaških saveza, obilaze regionalne saveze kako bi se uverili u dobru organizaciju takmičenja na svim nivoima. Prema rečima Zlatka Bolića, generalnog sekretara, region Centralne Srbije ima klubove koji dobro funkcionišu, a savez se trudi da pomogne koliko može finansijski i organizaciono. Pre mesec dana su počela takmičenja, svi sportisti su uradili PCR testove. Klubovi se ponašaju odgovorno i imaju protokole u vezi sa organizacijom svih utakmica", ocenio je Bolić.

Galerija slika