InfoFoto: Instagram/nikoladasickg i kragujevac.rs

Predstavljen projekat uređenja Šumaričkog jezera: Evo kako će da izgleda (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Utorak, 12 10 2021

Šumaričko jezero do početka sledeće sezone dobiće novi izgled, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno oko 30 miliona dinara. Predviđeno je uređenje šetališta, kompletne plaže, prostora za malu decu, sportiste, rekreativce i starije sugrađane, postavljanje teretane na otvorenom, dečjeg igrališta, ali i mesta za roštiljanje i kampovanje. To je sve poručeno na prezentaciji projekta uređenja Šumaričkog jezera. 

U Gradskoj upravi čelnicima grada predstavljen je projekat uređenja Šumaričkog jezera, koji će, kako je najavljeno, biti završen do početka naredne sezone. 

Nema Kragujevčanina koji nije vezan emotivno i na svaki drugi način za naše Šumaričko jezero, koje je i naše more i ono što Beogradu Ada. Kragujevac zaslužuje da ima jedno takvo odmaralište i nema razloga da stalno i po malo ulažemo u njega, već smo budžetom za narednu godinu predvideli oko 30 miliona dinara kako bi našim građanima, i najmlađima i najstarijima, stvorili uslove da lepše provode svoje vreme. Inicijativu uređenja Šumaričkog jezera svojih sportskih saradnika podržao sam u potpunosti i sa jednim jedinim zahtevom da se on realizuje van sezone, kako se ne bi remetio početak sledeće”, kazao je po završenoj prezentaciji gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Radove na Šumaričkom jezeru će izvoditi kragujevačko preduzeća Šumadija DOO, koje između ostalog zapošljava osobe sa invaliditetom. 

Sa preduzećem Šumadija DOO sarađujemo godinama i veoma posvećeno radimo na revitalizaciji otvorenih terena i dečijih igrališta, a projektom uređenja Šumaričkog jezera ovo preduzeće na sebe preuzima veću odgovornost čime će sigurno biti postavljeno na odgovarajuću privrednu mapu, ali i na mapu pouzdanih saradnika na koje Grad uvek može da se osloni”, rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Projekatom uređenja Šumaričkog jezera predviđeno je uređenje šetališta, kompletne plaže, prostora za malu decu, sportiste, rekreativce i starije sugrađane, postavljanje teretane na otvorenom, dečjeg igrališta, kao i mesta za roštiljanje i kampovanje.

Galerija slika