InfoFoto: Putevi Srbije

"PRESRETAČI" sve češće na putevima u okolini Kragujevca

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 10 11 2022

Od početka avgusta ove godine na auto-putevima u Srbiji aktivan je moderan sistem kontrole brzine kretanja vozila radarima i kamerama. One se nalaze na preko 50 lokacija a pored toga što mere brzinu kretanja vozila, snimaju i prekršaje kao što su nevezivanje sigurnosnih pojaseva i korišćenje mobilnih telefona u toku vožnje.

Iz tog razloga "presretači", nekada strah i trepet isključivo za vozače na auto-putevima, sve češće zalaze na regionalne i magistralne puteve na kojima ne postoje instalirane kamere i radari.

Tako je u poslednje vreme česta njihova pojava i na putu prvog reda Kragujevac - Batočina, gde vozači , misleći da niko ne kotroliše kojom se brzinom kreću, voze zatno iznad ograničenja na toj deonici. Neretka je pojava da brzine presretnutih vozila budu i gotovo 200 kilometara na čas.

Zbog toga joše jednom apelujemo na sve vozače da brzinu kretanja vozila prilagode ograničenjima koja važe za deonicu puta kojim se kreću radi spostvene ali i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju jer je neprilagođena brzina kretanja vozila jedan od najčešćih uzročnika saobraćajnih nezgoda sa teškim posledicama.