Info

Prioritetne ulice prohodne, ali je PROBLEM stići do njih (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:30 | Ponedeljak, 10 01 2022

Prioritetne saobraćajnice u Kragujevcu su prohodne, tvrde iz Zimske službe Javno komunalnog preduzeća Šumadija, ali građani se žale da je problem stići do njh i da ima snega na ulicama. Iz Zimske službe poručuju da su tokom noći nekoliko puta čistili prioritetne ulice, ali da je palo oko 20 centimetara snega, koji i dalje pada i zato ga ima na saobraćajnicama. 

U Kragujevcu od juče većim intezitetom pada sneg. Građani na društvenim mrežama komentarišu da su putare “iznenadile” snežne padavine u januara, s obzirom na to da, kako kažu, na saobraćajnicama ima snega. Sa druge strane, iz Zimske službe Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” poručuju da su tokom noći više puta čistili prioritetne saobraćajnice, ali da na njima i dalje ima snega. 

Sve trase prioritetnih saobraćajnica su očišćene više puta, ali je tokom noći palo oko 20 centimetara snega, pa ga i dalje ima na ulicama. Svakako su sve prioritetne saobraćajnice prohodne, ali na njima ima raskvašenog snega, koji i dalje pada. Zbog toga se saobraćaj odvija usporeno. Nakon prestanka padavina, ekipe Zimske službe će čistiti ulice drugog prioriteta”, izjavio je šef Zimske službe Javno-komunalnog preduzeća “Šumadija”, Marko Radisavljević.   

Prema njegovim rečima, ukupno 10 ekipa Zimske službe JKP “Šumadija” je na terenu. Od toga, šest čisti gradske saobraćajnice, a četiri seoske. Dodaje da se ulice posipaju mešavinom soli i rizle, kojih na zalihama ima u dovoljnim količinama.     

Meteorolozi i za sutra najavaljuju snežne padavine, a od srede sledi pretežno sunačno vreme, a dnevne temperature će se kretati od -2 do 6 stepeni, kolika je najavljena za petak. 

Nadležni apeluju na vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

Galerija slika