Info

Pripreme za drugi upisni rok: Kragujevac čeka još 827 brucoša

Autor: Jovana Mladenović
11:54 | Utorak, 16 08 2016

Na fakultetima kragujevačkog Univerziteta ostalo je još 827 slobodnih mesta za koja će u drugom upisnom roku moći da konkurišu budući studenti, a do 16. septembra upis će biti kompletno završen.

U prvom roku upisano je 2790 studenata, a za razliku od prethodnih godina kada je najveće interesovanje bilo na ekonomiji i pravima, sada se trend preokrenuo, pa je upravo na ovim fakultetima najviše slobodnih mesta. Iz budžeta će biti finansirane studije za 227 studenata, a na samofinansiranju je ostalo 600 slobodnih mesta. Takođe, od 63 mesta za kandidate sa pozitivnim hendikepom popunjeno je 20 u prvom upisnom roku, pa ostaje još 43. Reč je o osobama sa invaliditetom, romskoj populaciji i onima koji su srednju školu završili u inostranstvu.

Za prijavu kandidata predviđeni su 1. i 2. septembar, polaganje prijemnih ispita je u zavisnosti od rasporeda visokoškolskih ustanova od 5. do 8. septembra, a do 16. septembra svi koji su planirali da studiraju u Kragujevcu znaće definitivno da li su "upali" na željeni fakultet.