Info

Pripreme za Vaskrs u doba Korone: Nema šarenila, dekoracija, živosti... Izbor spao na markete (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
14:30 | Četvrtak, 16 04 2020

Za razliku od prethodnih godina, kada su oko kragujevačkih pijaca bile načičkane tezge sa bojama za jaja i raznim dekoracijama kako bi se domovi odenuli u praznično ruho, ovog Vaskrsa u doba Korone, nabavka i pripreme za praznik su potpuno drugačije. Šarenila, živosti, mnoštva kupaca nema. Oko Tržnice na Aerodromu, jedva smo pronašli jednog prodavca boja i lukovine, a sugrađani se, kako kažu, snabdevaju po marketima gde je izbor daleko manji, a cene veće.

Na parkingu ispred Tržnice na Aerodromu svakog jutra ima po par pijačnih prodavaca koji robu sada drže u automobilima i kombijima, ali su oprezni zbog nadležnih službi koje moraju da reaguju i to čine, jer se ne može garantovati higijena, što je u ovim danima ipak ključno. Zbof toga je, podsetimo, JKP Šumadija organizovala online pijacu.

Kokošja jaja smo pronašli kod jednog prodavca i to po cenama od 10 do 15 dinara. Za razliku od prethodnih godina, ove ćete teško ili nikako naći morkina, guščja, prepeličja... Lukovina je stajala 30 dinara po kesi. U marketima jaja se kreću od 12 dinara, pa naviše.

Sugrađani koje smo sreli kažu da su u marketima dekoracija, praznični slatkiši skuplji, a izbor manji, ali za ovu godinu kako je, tako je. Mnogi poenu i to da su trgovine primetno podigle cene.

Galerija slika