Info

Priveden Kragujevčanin sa Interpolove poternice osumnjičen za teroristički napad na državne institucije CG

Autor: Jovana Mladenović
16:19 | Četvrtak, 12 01 2017

Predraga Bogićevića (46), predsednika Ravnogorskog pokreta, za kojim je raspisana Interpolova poternica, priveli su jutros inspektori kragujevačke policije u njegovoj kući i odveli na informativni razgovor u stanucu MUP-a, piše Blic. Sumnjiči se za učešće u organizovanju neuspelog terorističkog napada na crnogorske državne institucije na dan parlamentarnih izbora, 16. oktobra prošle godine.

Za njim je po Interpolovoj poternici Republike Crne Gore bila raspisana potraga, a isto je preduzeto i protiv Eduarda Širokova i Vladimira Popova, kao i Nemanje Ristića iz Beograda. Na međunarodnoj poternici navedeno je da se oni sumnjiče za organizaciji neuspelog terorističkog napada na crnogorske državne institucije na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine i formiranje kriminalne grupe.

Prema ranijim istražnim navodima crnogorskog Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovnog kriminala, pomenuti ruski i srpski državljani imali su zadatak da na dan parlamentarnih izbora, na kraju izbornog dana, ispred zgrade Skupštine Crne Gore izazovu konflikt.

Izvor: Blic