InfoFoto: Privatna arhiva

Prof. dr Milovan Matović dobitnik priznanja Međunarodne medicinske olimpijade za 2022.

Autor: InfoKG
09:00 | Četvrtak, 24 11 2022

Rukovodilac Centra za nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, prof. dr Milovan Matović dobitnik je priznanja Međunarodne medicinske olimpijade za 2022. godinu, za brojna istraživanja i motivisanje ostalih kolega da učestvuju u medicinskim naučnim aktivnostima.

Međunarodna medicinska olimpijada, šesta po redu, održana je ove godine u Solunu. Dobitnik priznanja Međunarodne medicinske olimpijade za 2022. je i rukovodilac Centra za nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, prof. dr Milovan Matović. Priznanje je dobio za brojna istraživanja i motivisanje ostalih kolega da učestvuju u medicinskim naučnim aktivnostima. 

Za mene je ovo priznanje veoma značajno, jer učestvujem na Međunarodnoj medicinskoj olimpijadi od kad je prvi put organizovana. Na ovim olimpijadama sam do sada osvojio i dve nagrade za radove koje sam na njima prezentovao. Priznanje koje sam dobio u Solunu zapravo je i za moju bezrezervnu podršku olimpijadi”, izjavio je za InfoKG prof. dr Milovan Matović. 

Inače, Međunarodna medicinska olimpijada organizuje se na svake dve godine. Promoviše medicinske nauke kao uzor od najšireg društvenog interesa, afirmiše Hipokratovu medicinu među kolegama širom sveta i ukazuje na važnost razvoja i širenja granica medicinske nauke.