InfoFoto: Printscreen/RTS

Profesori moskovskog Obrazovnog kompleksa "1862" gosti škole "Natalija Nana Nedeljković"

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 12 06 2018

Profesori moskovskog Obrazovnog kompleksa "1862" doputovali su u Kragujevac kako bi učenicima Osnovne škole "Natalija Nana Nedeljković", koji su učestvovali u projektima "Dve sestre Srbija i Rusija - isprepletene sudbine" i "Tancuj dobro", uručili diplome i priznanja.

Saradnja dveju škola, kako , prenosi RTS, počela je u oktobru prošle godine. Preko Skajpa, profesori ruskog i srpskog jezika iz obe škole učili su đake o kulturi i tradiciji Srbije i Rusije.

Kako bi još više zbližili decu iz Kragujevca sa vršnjacima u Moskvi, kojih u Školskom kompleksu "1862" ima 4.500, profesori su organizovali recitovanje ruskih klasika i takmičenje u u plesu.

Snimke koje su slali preko Skajpa, ocenjivao je ruski žiri. Kragujevčani su bili najbolji u plesu, u debitantskoj kategoriji, a za recitovanje je nagrađeno petnaestoro učenika.

"Imali smo dane poezije gde su naša deca učestvovala i osvojila prvu, drugu i treću nagradu, kao i most prijateljstva", objašnjava za RTS Snežana Boričić, profesorka ruskog jezika OŠ "Natalija Nana Nedeljković", "i recitovanje, govor na ruskom jeziku o tradiciji i običajima koji povezuju naše dve zemlje."

Zbog postignutog uspeha, gosti iz Rusije došli su da đacima lično uruče diplome, a kragujevačkim prijateljima i saradnicima na zajedničkom zadatku specijalna priznanja.

"Veoma smo srećni i zadovoljni što smo u Srbiji", ističe Elena Bašarina, profesorka i koordinatorka za saradnju Srbije i Rusije, "mnogo su nas lepo dočekali i radujemo se što su srpska deca učila poeziju na ruskom jeziku."

U čast gostiju iz Rusije, učenici Osnovne škole "Natalija Nana Nedeljković" pripremili su kulturno-umetnički program na ruskom jeziku.

Izvor: RTS

Izvor: RTS